keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Mustaherukan ja lakritsin makuiset suklaakuppikakut

Moi!

Tällä kertaa jaan teille reseptin kuppikakkuihin, jotka sopivat hyvin tarjoiltavaksi esimerkiksi pikkujouluihin tai muihin loppuvuoden juhliin. Markettien tuorejuustovalikoimaan on ilmaantunut viime aikoina runsaasti uusia makuja. Minua kiinnosti kovasti kokeilla etenkin mustaherukan ja lakritsin makuista tuorejuustoa ja siitä idea näihin kuppikakkuihin syntyikin!


Valmistin siis suklaakuppikakkuja kahden eri makuisella vivahteella. Molemmanmakuiset kuppikakut on tehty samanlaiseen suklaataikinaan, mutta toisten kuppikakkujen täytteeseen ja kuorrutteeseen tuli Valio Viola® mustaherukka -tuorejuustoa ja toisten puolestaan Crème Bonjour lakritsi -tuorejuustoa. 


Kuppikakut voi halutessaan valmistaa normaalikokoisissa vuokissa, mutta itse paistoin taikinan minivuokissa. Minikoossa kuppikakuista tuli sieviä pikkusuupaloja, joita on helppo syödä käsin juhlissa. Tässä tulee ohje:

Taikina:
100 g tummaa suklaata
100 g margariinia
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
75 g Créme Bonjour lakritsi -tuorejuustoa
75 g Valio Viola® mustaherukka -tuorejuustoa

Kuorrute:
125 g Créme Bonjour lakritsi -tuorejuustoa
125 g Valio Viola® mustaherukka -tuorejuustoa

Ohjeet
Paloittele suklaa. Sulata rasva kattilassa. Lisää suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne vaahtoon vuorotellen suklaaseoksen kanssa. Jaa taikina kahteen osaan eri kulhoihin. Lisää toiseen osaan 75 g mustaherukkatuorejuustoa ja toiseen osaan 75 g lakritsituorejuustoa. Jaa taikinat muffinssivuokiin. Muista erotella jollakin tavalla, missä vuoissa on mustaherukanmakuista taikinaa ja missä laktritsinmakuista taikinaa.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Notkista mustaherukkatuorejuusto ja lakritsituorejuusto kahdessa eri kulhossa. Pursota mustaherukkatuorejuustoa mustaherukan makuisten muffinssien päälle ja lakritsituorejuustoa lakritsinmakuisten muffinssien päälle. Koristele haluamallasi tavalla. Itse koristelin mustaherukkakuppikakut jäisillä karpaloilla ja lakritsikuppikakkujen päälle leikkasin ohuita lakritsinpaloja.

Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :)

-E

2 kommenttia:

  1. Kiva resepti!
    Mustaherukkatuorejuustoa olen käyttänyt.
    Mutta lakritsin makuista en ole nähnytkään. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla, että postauksesta oli hyötyä. Kerrohan sitten, mitä tykkäsit lakritsituorejuustosta :)

      Poista