Moi!
Tällä
kertaa jaan teille reseptin kuppikakkuihin, jotka sopivat hyvin
tarjoiltavaksi esimerkiksi pikkujouluihin tai muihin loppuvuoden juhliin. Markettien
tuorejuustovalikoimaan on ilmaantunut viime aikoina runsaasti uusia
makuja. Minua kiinnosti kovasti kokeilla etenkin mustaherukan ja
lakritsin makuista tuorejuustoa ja siitä idea näihin kuppikakkuihin
syntyikin!
Valmistin
siis suklaakuppikakkuja kahden eri makuisella vivahteella.
Molemmanmakuiset kuppikakut on tehty samanlaiseen suklaataikinaan, mutta
toisten kuppikakkujen täytteeseen ja kuorrutteeseen tuli Valio Viola® mustaherukka -tuorejuustoa ja toisten puolestaan Crème Bonjour lakritsi -tuorejuustoa.
Kuppikakut
voi halutessaan valmistaa normaalikokoisissa vuokissa, mutta itse
paistoin taikinan minivuokissa. Minikoossa kuppikakuista tuli sieviä
pikkusuupaloja, joita on helppo syödä käsin juhlissa. Tässä tulee ohje:
Taikina:
100 g tummaa suklaata
100 g margariinia
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
75 g Créme Bonjour lakritsi -tuorejuustoa
75 g Valio Viola® mustaherukka -tuorejuustoa
Kuorrute:
125 g Créme Bonjour lakritsi -tuorejuustoa
125 g Valio Viola® mustaherukka -tuorejuustoa
Ohjeet
Paloittele suklaa. Sulata rasva kattilassa. Lisää suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat
aineet. Sekoita ne vaahtoon vuorotellen suklaaseoksen kanssa. Jaa
taikina kahteen osaan eri kulhoihin. Lisää toiseen osaan 75 g
mustaherukkatuorejuustoa ja toiseen osaan 75 g lakritsituorejuustoa. Jaa
taikinat muffinssivuokiin. Muista erotella jollakin tavalla, missä vuoissa
on mustaherukanmakuista taikinaa ja missä laktritsinmakuista taikinaa.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Notkista
mustaherukkatuorejuusto ja lakritsituorejuusto kahdessa eri kulhossa.
Pursota mustaherukkatuorejuustoa mustaherukan makuisten muffinssien
päälle ja lakritsituorejuustoa lakritsinmakuisten muffinssien päälle.
Koristele haluamallasi tavalla. Itse koristelin mustaherukkakuppikakut
jäisillä karpaloilla ja lakritsikuppikakkujen päälle leikkasin ohuita
lakritsinpaloja.
Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :)
Kiva resepti!
VastaaPoistaMustaherukkatuorejuustoa olen käyttänyt.
Mutta lakritsin makuista en ole nähnytkään. Kiitos vinkistä!
Kiitos! Kiva kuulla, että postauksesta oli hyötyä. Kerrohan sitten, mitä tykkäsit lakritsituorejuustosta :)
Poista