keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Ensimmäiset jouluherkut

Eilen oli niin tuulinen ja kolea keli, että illalla sytyttelin kynttilöitä palamaan kodin täydeltä ja paistoin vuoden ekat joulutortut! Samalla tuli avattua myös glögikausi. Tuntuu, että tänä vuonna taisin olla tavallista myöhempään liikenteessä. Some on jo täyttynyt torttu- ja glögikuvista ja moni tuttunikin on ennättänyt maistelemaan näitä jouluherkkuja ennen minua.


Laitoin näihin ekoihin torttuihin täytteeksi äitini valmistamaa omenahilloa. Ai, että maistuivat hyviltä kuuman glögin kera! Nämä omenatortut taisivat maistua minulle vielä paremmin kuin perinteiset luumuhillotäytteiset tortut. Halusin tehdä tortut hieman eri mallilla tällä kertaa. Viime vuonna Dronningholmilla oli instagramissa hauska kampanja, jossa toivottiin kuvia kekseliään muotoisista tortuista. Yritin muistella kampanjan antimista jotain helppoa, mutta innovatiivista mallia. Ei muistunut tämän erikoisempaa mieleen. Tarkoituksena oli tehdä "kansi" tähden muotoisena, mutta tähtimuotti oli kadonnut jonnekin.


Ostin H&M Homesta nuo lasinaluset jouluisella kultafontilla. Pinta ei tosin ollutkaan kiiltäväpintainen, joten noita ei taida saada putsattua, jos likaantuvat. Kertakäyttöisiksi nuo on varmaan tarkoitettukin!


Muualla Suomessa oli ilmeisesti eilen satanut jo lumi maahan! Hiukan kateellisena katselin somesta kuvia valkoisesta maasta. Varmaan noiden kuvien jouluisesta tunnelmasta inspiroiduin itsekin nautiskelemaan ekat tortut ja glögit.

Jokos te olette ehtineet maistelemaan jouluherkkuja? :)

- E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti