torstai 27. lokakuuta 2016

Halloween-juhlat

Kuten aikaisemmin jo lupailin, täältä pesee kuvia Halloween-kemuistamme, joita vietettiin hieman etuajassa jo viime viikonloppuna. Juhlat järjestimme siis mökillämme Savossa luonnon keskellä. Mökillä vallitsi ihana Halloweenmainen tunnelma illan pimetessä.


Asettelimme pöydän keskelle harson ja lampun ympärille kääräisimme Tigeristä ostettua seittiä hämähäkkeineen. Lautasten alta pilkistää lepakonsiipi-koristeet, joita esittelinkin jo tässä postauksessa. Pulloihin kaadoimme punaista puolukkamehua, jonka on tarkoitus muistuttaa verta. Keskelle pöytää harson päälle asettelimme vielä mustalla spray-maalilla värjättyihin pulloihin kruunukynttilöitä. Lisäksi porasimme kurpitsaan reikiä ja laitoimme sisälle tuikun palamaan. Se toimitti siis kurpitsalyhdyn virkaa tänä vuonna. Meillä oli myös yksi valkoinen kurpitsa, johon maalasimme mustalla tussilla raitoja. Noiden valkoisten kurpitsojen löytäminen osoittautui muuten tänä vuonna todella haasteelliseksi. Tuo yksilö on peräisin Plantagenista ja oli tainnut olla ainut laatuaan ainakin ostohetkellä! Ikkunaan ripustimme vielä Tigeristä ostetun suuremman hämähäkinseitin.


  

 
 
Suolaisiksi herkuiksi valmistimme hampurilaisia. Tarkoituksena oli tehdä cheddar-juustoihin kurpitsanaama, mutta ilman varsinaista leikkuria se muodostui aika haastavaksi. Juustot hajosivat käsiin ja sen takia minulle ei olekaan niistä esitellä kuvia. :D Lisäksi koversimme pienemmän kurpitsan sisuksen pois ja asettelimme sen sisälle lasikulhoon dipin vihanneksia varten.


Makeiksi herkuiksi puolestaan leivoimme sitruunabebejä, joihin väkersimme koristeeksi hämähäkit. Mustat pyöreät salmiakkikarkit toimivat vartalona ja jalat pätkäisimme Snöre-lakuista. Dippasimme myös mansikoita valkosuklaassa ja piirsimme niihin lakritsikastikkeella ikään kuin kummituksen naamat. Lisäksi meillä oli suklaakakkua, jonka päälle tehtiin valkosuklaalla seittikoriste ja porkkanakakkupaloja, jotka koristeltiin marsipaanista muotoilluilla pikkukurpitsoilla. Lisäksi ostimme Lidlistä vaahtokarkkitäytteisiä suklaita, joihin piirsimme haamun silmät.

Oli mukava päästä pitkästä aikaa oikein kunnolla touhuamaan leipomusten ja koristeluiden kanssa. Ihan parasta puuhaa ja samalla aivot nollaantuu kaikista arkisista huolista!

Jos joku kaipailee tarkempia reseptejä, voin laittaa niitäkin jakoon!

Onkos teillä suunnitteilla Halloween-kemut tälle vuodelle? :)

-E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti