tiistai 13. joulukuuta 2016

Hyasintteja

Haluan aina hankkia jouluksi jonkin kukan. Joulukukkien tuoksu tuo nimittäin ihanaa joulutunnelmaa. Viime vuoden tapaan olen tänäkin vuonna ihastunut valkeisiin hyasintteihin, joten valinta kukkakaupassa oli helppo.

Asettelin osan hyasinteista joulukalenterin viereen isompaan lasiruukkuun. Kun vierailimme Tallinnassa Homeart-nimisessä sisustusliikkeessä, osui silmäni tämän postauksen kuvissa esiintyvään asetelmaan. Samanlainen asetelma oli siis kopioitava myös meille kotiin. Sipulit olivat niin suuria, että kaikki kolme eivät mahtuneet samaan lasimaljakkoon. Niinpä sijoitin kolmannen hyasintin monen muun bloggaajan tavoin Hobstar-lasiin. Siihen se sopiikin oikein sievästi!


Hyasintit ovat mielestäni oikeastaan kauneimmillaan nupulla ennen avautumista. Kerkesin jo marraskuussa ostaa yhdet hyasintit, mutta ne aukesivat ihan ruskeina. Kävin liikkeessä kysymässä, onko asialle tehtävissä vielä jotain vai onko ainut vaihtoehto ostaa uudet kukat. Myyjä kehotti minua tulemaan takaisin valokuvan kanssa ja saisin uudet hyasintit tilalle veloituksetta, jopa ilman kuittia. Niinpä kävin eilen vilauttamassa liikkeessä valokuvaa ja sain uudet hyasintit tilalle. Todella hyvää palvelua!Tykkään myös valkoisesta amarylliksestä kovasti, mutta tänä vuonna en ole viitsinyt ostaa sellaista. Amarylliksissa varsi on niin pitkä, että en saa pysymään sitä pystyssä. Viime vuonna kukka luupotti kallellaan.

Onko teillä hankittu jo joulukukkia vai odotatteko lähemmäs joulua? :)

-E

4 kommenttia:

 1. Olen ostanut ja saanut lahjaksi jo monta joulukukkaa. Valkoisena on kolmen hyasintin ruukku, amaryllis, jouluruusu ja joulutähti. Lisäksi ostin huonekuusen ja pari punaista amaryllista. Jos varret kasvaa liian pitkiksi, ne voi katkaista maljakkoon leikoksi.
  Aiemmin kerroit jouluvalojen lyhytikäisistä pattereista. Meillä mies ostaa aina akkuja ja lataa niitä. Nehän on sitten melkein ikupäiväisiä. Latauslaitteita on myynnissä noin 20e hintaan pattereiden kanssa, ehkä Biltemassa tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta, montaa eri sorttia! :) Ja hyvä vinkki, kiitos siitä!

   Poista
 2. Minulla on jo hyasintteja ja valkeita joulutähtiä. Valkea amaryllis on vielä jouluksi hankittava. Tunnelmallista joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta! :) Tunnelmallista joulunaikaa myös sinulle!

   Poista