torstai 17. marraskuuta 2016

Vinkkejä Prahaan reissaaville, osa 2

Tässäpä tulisi toinen Praha-postaus! Kiersimme kaikki suositellut nähtävyydet ja shoppailupaikat, mutta tähän postaukseen keräsin vain ne, jotka oikeasti vetosivat meihin.

Nähtävää

Vanhankaupungin raatihuone ja tähtitieteellinen kello (Orloj)

Tasatunnein tähtitieteellisen kellon oikealla puolella oleva luuranko vetää narusta ja esiin marssivat 12 apostolia. Tämä on varmaankin Prahan yksi suosituimmista nähtävyyksistä, sillä suuret turistimassat olivat kerääntyneet kellon luo tasatunnein. Tämän vuoksi emme itse harmillisesti päässeet kunnolla näkemään apostolien esiinmarssia.


Kampa-saari
Täältä on hyvät näkymät Kaarlensillalle. Kaarlensilta itsessään on melko tukkoinen paikka, koska turistit ovat laumoittaneet sen. Sillalta on toki hyvät näkymät Vltava-joelle, mutta muutoin sillan ylittäminen oli itselleni lähinnä ahdistava kokemus ihmistungoksen vuoksi. :D Kampa-saaresta on kuitenkin mukava ihastella vähän väljemmillä vesillä Kaarlensiltaa. Rannan tuntumaan oli kerääntynyt valtava määrä joutsenia. Useat turistit sukelsivat joutsenmassan joukkoon ja ruokkivat niitä leipäpaloilla. Itse katsoin vierestä kauhuissaan, kun joutsenet ahneasti näykkivät ihmisten sormia.


John Lennon -seinä
Tämä hieman erikoisempi nähtävyys sijaitsee Kampa-saaren lähettyvillä. Seinän edusta oli täynnä turisteja räpsimässä itsestään kuvia, joten oli hankala saada seinästä kuvaa ilman kenenkään tuntemattoman pärstää.


Tančící dům eli Tanssiva talo
Joenrantaa pitkin kävellessä toisella puolella tietä tulee vastaan tämä silmiinpistävän vino talo eli Tančící dům.
  
Náměstí Míru - rauhanaukio

Vinohradyn kaupunginosassa sijaitsee rauhanaukio, jonka keskellä on upea kirkko.


Prahan linna

Viimeiseksi oli tietysti pakko listata joukkoon Prahan linna, joka on varmaan suosituin nähtävyys Prahassa. Linna-alue oli tunnelmallinen. Ostimme matkan varrelta kuumat omenasiiderit lämmikkeeksi ja kiertelimme alueen eri rakennuksia. Matkalla linnan uumeniin oli myös jouluputiikki, jota oli kuvailtu Prahan parhaaksi joulukaupaksi. Omaan makuuni valikoima ei oikein iskenyt, mutta mukava siellä oli joka tapauksessa piipahtaa.


 Ostoksille

Apropos - your lifestyle, Dlouhá 36

Ennen reissua goolettelin kuumeisesti Prahan sisustuskauppoja. En kuitenkaan löytänyt netistä oikein mitään muuta varteenotettavaa kuin tämän Apropos -putiikin. Paikan päällä putiikki oli yllättävän iso kooltaan ja valikoimaa oli paljon. Omaan makuuni tuotteet olivat ehkä hieman liian maalaisromanttisia, mutta ihana jouluinen tunnelma siellä joka tapauksessa vallitsi! Putiikissa myytiin esimerkiksi GreenGaten tuotteita ja ostinkin kyseiseltä merkiltä jouluisia paperipillejä.
Hamleys Toy Shop, Na Příkopě 854/14

Prahassa sijaitsee Keski-Euroopan suurin lelukauppa ja täällä kannattaa piipahtaa, vaikka et olisikaan reissussa lasten kanssa. Aikuisellakin riitti nimittäin ihasteltavaa, ainakin näin joulun alla kun kaupassa oli ihanan jouluinen tunnelma. Täällä ei kyllä lapsilla käy aika pitkäksi, kaupan sisällä on muun muassa karuselli ja liukumäkiä.
Fashion Arena Outlet

Vikana päivänä päätimme käydä keskustasta hieman kauempana sijaitsevassa Outlet-kylässä. Tänne pääsi kätevästi metrolla ja metroasemalta lähti ilmaisbussi, joka vei suoraan outletiin. Täällä oli rutkasti hieman hintavampia merkkejä edustettuna Nikesta Gantiin. 

Muuta tehtävää

Naplavka Farmer's Market

Lauantaiaamuna kävelimme Naplavka Farmer's Marketin läpi. Markkinat sijaitsevat joen rannalla, Vysehradin linnoituksen alapuolella ja siellä on myynnissä paljon erilaisia ruokatuotteita, vihanneksia, kukkia yms.Rullapullat

Prahassa ollessa on pakko maistaa paikallista herkkua eli rullapullaa! Näitä myytiin joka puolella kaupunkia. Ensimmäisellä kerralla ostimme täytetyt pullat, joissa oli kermavaahtoa ja jäätelöä. Ne olivat kyllä aivan liian makeat ja olimme hieman pettyneitä, kun ne eivät olleet lämpimiä. Toisella kerralla kokeilimme kuitenkin toista kojua ja ostimme tavallisen rullapullan ilman täytettä. Se oli lämmin ja muutenkin maultaan herkullisempi!Tässä tältä erää minun vinkkini Prahaan reissaaville. Kivoja kuvia reissulta olisi vielä vaikka kuinka paljon, mutta kaikkea en viitsinyt kahteen postaukseen sulloa. Suositut joulumarkkivat eivät tosiaan valitettavasti olleet auki vielä tuolloin marraskuun ekana viikonloppuna, mutta joulu näkyi kyllä kivasti muulla tavoin kaupungissa!


-E

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä! Varmasti paljon kiinnostavaa katsottavaa. Olimme joskus vuosia sitten asuntoautolla tuolla parin yön verran, mutta jatkoimme pian matkaamme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos niistä oli hyötyä! Teidän asuntoauto-reissu kuulostaa tosi hauskalta! :)

      Poista