tiistai 22. marraskuuta 2016

Jouluinen Tallinna

Vietimme siskoni kanssa perjantaina lomapäivää ja käväisimme päiväseltään Tallinnassa. Kaikista kommelluksista huolimatta oli kyllä niin kiva ja rentouttava päivä! Nautiskelimme hyvästä ruuasta ja kävimme aamupäivällä myös Sinine Salongissa manikyyrissä ja pedikyyrissä. Meinasin itse nukahtaa pedikyyrin kesken, joten pääsi kyllä ihan tosissaan rentoutumaan! =D

Kokosin tähän postaukseen omia lempparijuttujani Tallinnan reissulta.

Kaks Kokka, Mere Puiestee 6E

Kävimme käsi- ja jalkahoitojen jälkeen lounaalla Kaks Kokka -nimisessä ravintolassa. Ihastuin kovasti paikan sisustukseen. Ruuaksi valitsimme pulled pork -täytteiset steamed bunit, hyvää oli!

 Sisustusliike Homeart, Telliskivi 60a

Jokaisella Tallinnan reissulla on pakko piipahtaa Telliskivi-alueella sijaitsevassa sisustusliikkeessä nimeltä Homeart. Täällä myydään minuntyylisiä tuotteita ja putiikissa vallitsee aina ihanan jouluinen tunnelma vuodenajasta riippumatta, heh :D Liikkeen yhteydessä on myöskin tunnelmallinen kahvila. Tällä kertaa liikkeessä oli mukavasti jouluvalikoimaa. Huomasin myös, että valikoimaan oli ilmestynyt Joikin tuoksukynttilöitä, joita yleensä hamstraan Tallinnasta kotiinviemisiksi. Olisin tältäkin reissulta halunnut tuliaiseksi jonkin jouluisen yksilön, mutta värit ja tuoksut eivät nyt oikein osuneet omaan makuun.
Chedi, Sulevimägi 1

Illallisella kävimme Vanhassakaupungissa sijaitsevassa aasialaistyyppisessä ravintolassa nimeltä Chedi. Tunnelmallinen paikka hämyvalaistuksineen ja ruokalistan honey pork with sesame on ihan taivaallisen makuista, suosittelen maistamaan!Joulumarkkinat

Vanhankaupungin joulumarkkinat olivat juuri sopivasti startanneet samana päivänä. En ole ennen päässyt poikkeamaan Tallinnassa joulun aikaan, joten oli ihana päästä vihdoin näkemään joulutori. Ostimme kuumat glögit markkinoilla kiertelyn lomassa ja tarttuipa mukaan myöskin uusi pipo talvipakkasia varten.Mikäli teillä on mielessä jotain hyviä vinkkejä Tallinnaan, otan niitä mielelläni vastaan kommenttiboksissa! Tallinnassa tulee kuitenkin poikettua sen verran usein, että uudet vinkit ovat aina tervetulleita. :)

-E

2 kommenttia:

  1. Pari vuotta sitten mekin kävimme joulumarkkinoilla. Kiva tunnelma, vaikka lunta ei vielä olekaan. Kaupungin pienistä putiikeista olen tehnyt vähän erilaisia sisustus- ja käsityölöytöjä. Telliskiven alueella kierrän yleensä kaikki puodit ja jotakin pientä aina lähtee mukaankin.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kivalta! Täytyisi itsekin ensi kerralla tutustua tarkemmin myös muihin pikkuputiikkeihin :)

    VastaaPoista