keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Idyllisiä sisustusputiikkeja joulun alla


Näin joulun alla on ihana käydä "haistelemassa" joulutunnelmaa erilaisissa sisustusputiikeissa ja tietysti samalla tutkailla myös tuotetarjontaa ja tehdä jouluisia hankintoja. Vaikka verkkokauppa on nykyisin monelle se helpoin ja nopein tapa tehdä ostoksia, on kivijalkaliikkeissä oma hohtonsa! Paikan päällä pääsee joulutunnelmaan ihan erilailla kiinni.

Ihania sisustusputiikkeja löytyy eri puolelta Suomea mielin määrin, mutta tähän postaukseen päätin kerätä muutamia sellaisia putiikkeja, jotka sijaitsevat hieman erityisemmässä miljöössä ja ovat sitä kautta tavallista tunnelmallisempia paikkoja vierailla. Omia lemppareitani ovat sellaiset putiikit, joista löytyy modernihkoja skandinaavista tyyliä edustavia tuotteita. Tine K Home, Bloomingville, House Doctor sekä Nicolas Vahé ovat suosikkimerkkejäni ja koitinkin etsiä sellaisia liikkeitä, joiden valikoimasta löytyy nimenomaan näitä tuotemerkkejä.

Minun ehdottomat suosikkini tunnelmallisista sisustusputiikeista ovat Loviisan Aitta ja Tiirinkosken Tehdas. Kuvituksena tässä postauksessa onkin puhelimella räpsimiäni kuvia Tiirinkosken Tehtaalta, missä käväisimme tänä kesänä.


Tiirinkosken Tehdas sijaitsee Hämeenlinnassa, syrjemmässä keskustasta. Lifestyle-liike toimii entisessä navettarakennuksessa. Sisustusputiikin kanssa samassa tilassa on myös kahvila. Tuotteita katsellessa onkin hankala vastustaa herkkuja, sillä ne tuoksuvat nokkaan niin hyvältä! Täällä on muutakin nähtävää kuin sisustusputiikki ja kahvila. Pihapiiristä nimittäin löytyy myös lampaita, kanoja ja muita eläimiä.


Loviisan Aitta on sisustusliikkeeksi remontoitu navetta, joka sijaitsee Ruskossa, Turun kupeessa. Pihapiirissä on useampi rakennus, joten tuotevalikoima on todella laaja. Jos en ihan väärin muista, putiikin yhteydestä löytyy myös viihtyisä kahvila. Tähän väliin on pakko kertoa koominen juttu kyseiseen myymälään liittyen. Viime syksynä päätimme eräänä lauantaipäivänä ajella Helsingistä Loviisan aittaan. Kotona emme vielä sen kummemmin googlettaneet putiikin tarkkaa osoitetta, vaan ajattelimme, että katsomme osoitteen lähempänä määränpäätä. Noh, ajelimme sitten Loviisaan ja pysähdyimme kahville keskustassa. Kahvikupposia nautiskellessa päätimme viimein tarkistaa osoitteen. Vasta siinä vaiheessa kävi ilmi, ettei myymälä sijaitsekaan Loviisassa, vaan Turun lähettyvillä! Onneksi Loviisastakin löytyi kuitenkin tekemistä ja nähtävää!Kirkkonummella taas sijaitsee Country White –niminen putiikki, jossa en ole itse valitettavasti ennättänyt vielä käymään. Näkemieni kuvien perusteella vaikuttaa kuitenkin idylliseltä paikalta tämäkin! Country White sijaitsee hulppeassa miljöössä kartanon tallirakennuksessa. Itse olin kuullut pelkästään tästä Kirkkonummen myymälästä, mutta tutustuessani liikkeen nettisivuihin huomasin, että heillä on myymälä myös Pohjois-Helsingissä. Myös tämä Helsingin myymälä sijaitsee näemmä idyllisessä kartanomiljöössä. Täytyypä pistää to do –listalle ja poiketa paikan päällä piakkoin!


Viimeisenä muttei vähäisimpänä poimin listaan mukaan myös yhden vinkin vähän kauempaa Etelä-Suomesta. Oululainen Lifestylenordic –putiikki sijaitsee myös erikoisemmassa miljöössä aittatorin historiallisessa ympäristössä punaisessa aittarakennuksessa. Täälläkään en ole vielä itse päässyt käymään, mutta mikäli lähiaikoina suuntaan Pohjoiseen päin, tänne on päästävä. Miljöö ja tuotevalikoima näyttää nimittäin kuvissa sen verran houkuttelevalta.


Oletko sinä vieraillut jossakin näistä putiikeista, tai olisiko sinulla vinkata joku samantapainen myymälä? Kuulen mielelläni lisää vinkkejä. Ennen joulua on kyllä heitettävä reissu ainakin johonkin näistä putiikeista! :)

-E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti