keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Suolaisia pikkujouluherkkuja

Viikko takaperin juhlittiin minun syntymäpäivääni ja samalla pikkujouluja. Valmistin juhliin paria eri suolaista tarjoiltavaa ja ajattelin tulla vinkkaamaan niistä myös teille. Onnistuivat nimittäin sen verran hyvin, vaikka itse sanonkin. Saivat kyllä myös vierailta kehuja! :D Tässäpä siis helppo vinkki pikkujouluja tai varsinaista joulunaikaa varten.

Saaristolaisleivät poro-piparjuuritahnalla

Pohjana näissä toimii siis saaristolaisleivät. Stockmannin herkusta löytyy sieviä pyöreitä saaristoleisleipiä, jotka sopivat täydellisesti juurikin tällaisia pieniä cocktailpaloja varten. Mikäli ei ole mahdollista mennä ostoksille Stockmanniin, pystyy tavan neliönmuotoisesta saaristolaisleivästä leikkaamaan joko muotilla pyöreitä paloja tai vaihtoehtoisesti leikkaamaan neliöt puoliksi kolmionmuotoisiksi paloiksi. Leipien päälle valmistin poro-piparjuuritahnaa. Löysin ohjeen Maku-lehden verkkosivuilta ja resepti löytyy täältä


Lehtitaikinakiekot vuohenjuusto-omenachutneytäytteellä

Tämän reseptin kehittelin ihan omasta päästäni. Leikkasin lehtitaikinasta sopivan kokoisen lasin avulla pieniä pyöreitä kiekkoja, koska en omista muuta pyöreää muottia. Lehtitaikinan päälle laitoin levitteen muodossa olevaa vuohenjuustoa ja äitini valmistamaa omenachutneytä. Vielä jotain vihreää päälle koristeeksi ja valmista! Nämä menevät myös makeasta suupalasta, ovat nimittäin minun mielestä siinä suolaisen ja makean rajalla.


-E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti